Featured Video Play Icon

Flyeren blijft voorlopig ergernis tijdens winkelen

LEIDEN – De haag van flyers en verkopers waar jij je als shop-a-holic door moet worstelen blijft voorlopig bestaan. Het voorgestelde Leidse verbod kan niet en dat is de schuld van de VVD.

De Leidse raad zou donderdagavond de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) behandelen. Maar burgemeester Henri Lenferink heeft de raad nu gevraagd niet te stemmen over de aanpassing waarin het flyerverbod en ventverbod is opgenomen, zo meldt Sleutelstad. Door de formulering van de voorgestelde verboden zou er een conflict kunnen ontstaan met de Grondwet.

Vrijheid van Meningsuiting

VVD Leiden blijkt zelf een van de redenen te zijn dat het stemmen over deze aanpassingen van de APV niet door kan gaan. De partij wilde dat het verbod ook zou gelden voor politieke partijen. Daarmee komt de vrijheid van meningsuiting, vastgelegd in de Grondwet, mogelijk in het gedrang. De burgervader gaat nu voor beide verboden op zoek naar een andere, juiste formulering.

Eerder dit jaar bleek al dat Leidenaren wel wat zien in een verbod op het uitdelen van flyers, het weggeven van producten en het verkopen van abonnementen. “Het begin een beetje irritant te worden,” was de respons. Bekijk de video die Leiden.TV maakte hierboven.

reacties