Friet Enzo zakt in AD Friettest door onvriendelijk personeel

Friet Enzo zakt in AD Friettest door onvriendelijk personeel

LEIDEN – Een bittere pil voor meesterfrietbakker Friet Enzo aan de Korevaarstraat. In plaats van hun vertrouwde plek in de top 10 van de jaarlijkse AD Friettest, kwam de Leidse frietspecialist er dit jaar bekaaid af met een 14e plek.

Landelijke frietlijstjes

Friet Enzo belandt ieder jaar steevast in de hoogte regionen op landelijke frietlijstjes. Het lag dit keer dan ook niet aan de goudgele aardappelstaafjes, oh nee. De frietjes kregen ook nu weer een mooie 9 voor de frituurkunsten, maar de conclusie van het AD was iets minder euforisch:

“Friet Enzo verspeelt bij tweede bezoek top 3-klassering door ongeïnteresseerd personeel. Friet is oké, maar als klant laat je je meestal maar één keer schofferen.”

“Het voelt als een verspeelde kans”

Auw. Dat vindt eigenaar David Kraaijveld ook. “Ik kreeg een brief waarin stond wanneer de testers in de zaak geweest waren. Ik kon precies zien welk personeelslid had gewerkt op die momenten. Ik was erg teleurgesteld, het voelt als een verspeelde kans. Ik verkoop gewoon een goed product, en vriendelijk personeel vind ik erg belangrijk. Aan de andere kant vond ik het ook een klein beetje oneerlijk, want een Friettest moet gaan over de kwaliteit van de friet.”

Personeelslid weg

En het betreffende personeelslid?

“Die is weg”, zegt David kort maar krachtig. “Hij zei dat hij het zich niet meer kon herinneren.” 

Foto: Friet Enzo via Facebook

reacties