Game of Thrones finale: “Jongen, check die draak dan juh!”

Game of Thrones finale: “Jongen, check die draak dan juh!”

LEIDEN – En met een legendarische eindscène bij de grote ijsmuur in het noorden, kwam aan seizoen zeven van het melodrama Game of Thrones een slot. De beroemde HBO-serie werd maandagavond door groepen fans samen bekeken.

Zo ook in International Pub Bad Habits aan de Haarlemmerstraat. Daar werd die ene onverwachte moord met open mond beleefd. Die zoveelste plotwending met gejuich ontvangen. En die draak… Mijn god, die draak! De avond had qua stemming best wat weg van een gemiddeld potje voetbalkijken.

‘Dit was vet’

Een bezoeker vertelt: “Wat ik leuk vind aan Game of Thrones is de fantasiewereld waar het verhaal zich in afspeelt en ik vind de verhaallijn goed”. En over deze voorlopig laatste aflevering: ” Ik vond de laatste aflevering vet. Er gebeurden niet veel spannende dingen maar de aflevering is in mijn ogen heel belangrijk voor de verdere verloop van het verhaal.”

Seizoen 8

Maar het is voorlopig nog heel lang wachten tot het achtste, en definitief laatste, seizoen van de populaire serie naar de huiskamers komt. In oktober wordt begonnen met de productie van de laatste zes afleveringen. Dat zou betekenen dat de serie niet voor de herfst van 2018 op tv komt. Bronnen fluisteren zelfs dat het eerder voorjaar 2019 wordt. En dan duurt de winter ineens heel erg lang.

Foto: J2TV / Dieuwertje Zwaan

reacties