Recreatiegebied Klinkenbergerplas officieel geopend

Recreatiegebied Klinkenbergerplas officieel geopend

OEGSTGEEST – Recreatiegebied de Klinkenbergerplas is officieel geopend en in gebruik genomen. Donderdagmiddag vierde gemeente Oegstgeest het feestje met betrokkenen en belangstellenden.

Heugelijk moment

Na meer dan twee jaar plannen en werken is het vernieuwde recreatiegebied nu ècht af. Gemeente Oegstgeest viert dit heugelijke moment op donderdag 22 maart vanaf twee uur ’s middags dan ook graag met betrokkenen, belangstellenden, medewerkers, afijn, iedereen die net zo blij is met de Klinkenbergerplas als zij. Niet zo gek, want iedereen mocht meepraten over het vernieuwde recreatiegebied.

Wethouder Jos Roeffen: “We hadden op sommige momenten meer dan 70 mensen aan tafel zitten die met elkaar discussieerden over hoe we deze plas konden ombouwen na dat hij overgekocht was van de provincie. Uiteindelijk hebben wij met 121 ideeën moeten dealen en kijken hoe we dat konden inpassen. Dat is voor veruit de meeste ideeën gelukt, maar niet voor alle ideeën. Je moet nou eenmaal af en toe wat schikken naar de ene of de andere kant.”

Planten- en dierenleven rond de plas

Gedeputeerde Han Weber onthulde donderdagmiddag de nieuwe informatieborden, waarna we het startsein geven voor Loopgroep Oegstgeest. Deze hardlopers wijden op sportieve wijze de loopronde in rondom de grote plas. Aansluitend verzorgen gidsen van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest rondwandelingen. Een mooie gelegenheid om meer te horen over het planten- en dierenleven in dit gebied. Er is natuurlijk voldoende gelegenheid om de verschillende elementen in het recreatiegebied te bekijken.

Foto’s: J2TV / Fleur de Haas

reacties