Geen Halloween in Stevenshof op dringend verzoek van politie

Geen Halloween in Stevenshof op dringend verzoek van politie

LEIDEN – Wijkraad Stevenshof heeft, op dringend verzoek van de politie, een streep gezet door het jaarlijkse Halloweenfeest. De veiligheid van ouders en kinderen zou in het geding zijn. De buurt staat op z’n achterste benen.

Ten onder aan eigen succes

Wat ooit begon als een leuk buurtfeestje, groeide uit tot het spannendste en populairste Halloween-evenement van Leiden. Duizenden griezelfans kwamen eropaf. En terecht: eng in de Stevenshof was ook ècht eng. Tientallen vrijwilligers zetten zich in om het tot een zo leuk en griezelig mogelijk feest te maken. Maar het evenement lijkt nu aan z’n eigen succes ten onder te gaan.

Veiligheid van kinderen en ouders

In de loop van de jaren zijn de veiligheidseisen voor het organiseren van evenementen strenger geworden. Ook de Wijkraad Stevenshof kreeg met die regels te maken toen het Halloweenfeest uit z’n jasje begon te groeien.

“Omdat het voor de wijkvereniging niet meer mogelijk is om de veiligheid van de kinderen en hun ouders te garanderen, kunnen wij Halloween niet meer organiseren zoals u dat van ons gewend bent”, schrijft de wijkraad in hun nieuwsbrief. “Dit besluit is op dringend verzoek van de politie genomen.”

“Ongelooflijke betutteling”

Het bestuur van de Wijkraad wil het er niet zomaar bij laten zitten en bekijkt in welke vorm Halloween dan wel gegoten kan worden; mogelijk een klein Halloween-evenement voor kinderen tot 12 jaar die in de Stevenshof wonen. Maar voor de buurtbewoners is de lol er finaal vanaf.

“Nooit zal Halloween meer hetzelfde zijn”, schrijft een fervent Halloweenfan op Facebook. Het feest der feesten wordt gewoon afgepakt en waarom? Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee naar wie de vinger gewezen moet worden maar dat het diep triest is voor de kinderen staat gewoon vast.”

 

“Bedankt Wijkraad Stevenshof en de ongelooflijke betutteling over de zogenaamde veiligheid”, briest een Stevenshofbewoonster eveneens op Facebook. “Ik ben boos, zeg maar woest! Een hartstikke leuk buurtfeest is gewoonweg op deze manier vermoord. De optocht zou te groot en gevaarlijk zijn voor de kinderen. Mijn vraag: hoe en waarom dan??”

Benieuwd hoe spannend het voorgaande jaren was in de Stevenshof? Kijk maar. Als je durft.

Foto: Archief J2TV

reacties