Geen rioolheffing meer voor Voorschotense huurders

Geen rioolheffing meer voor Voorschotense huurders

VOORSCHOTEN – Vanaf volgend jaar hoeven huurders in Voorschoten geen rioolheffing meer te betalen; de gemeente stuurt de aanslag dan rechtstreeks naar de verhuurder. Huurders besparen hierdoor 212 euro per jaar.

Hoge huren

Dat staat in een voorstel van de SP Voorschoten, dat deze week door de gemeenteraad wordt besproken. De huur is in Voorschoten erg hoog, vindt de SP. De huren zijn flink gestegen de afgelopen jaren, maar nu krijgen de huurders dus een meevaller.

Gemeente profiteert ook

De gemeente profiteert hier trouwens óók van. Huurders met een minimum inkomen konden kwijtschelding aanvragen voor rioolbelasting. Doordat de rekening in het voorstel naar de verhuurder gestuurd wordt, hoeft de gemeente de rioolheffing niet meer kwijt te schelden. Dat komt neer op een besparing van 113.000 euro voor gemeente Voorschoten. Hiermee zou de het zwembad prima open gehouden kunnen worden, vindt de SP.

Huurbescherming

De partij gaat in de gaten houden of verhuurders de rioolheffing doorberekenen in de huurprijs. De huurbescherming in Nederland zorgt ervoor dat de huur niet verder stijgt dan wettelijk is toegestaan, dus doorberekenen mag niet.

Foto: Pixabay

reacties