Nog geen tips over autobranden: politie blijft alert

Nog geen tips over autobranden: politie blijft alert

LEIDERDORP – De politie heeft nog geen tips binnengekregen over de reeks autobranden bij de Winkelhof in Leiderdorp. Wel is er extra surveillance rondom het winkelcentrum.

Nachtelijke autobranden

Eind juli werd Leiderdorp opgeschrikt door een reeks autobranden in twee opeenvolgende nachten. In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een auto uit in de parkeergarage van de Winkelhof. Die nacht volgden er nog twee auto’s. Later ging op de Griffioen, een straat naast het Winkelhof, een busje gaat in vlammen op. Twee naast geparkeerde auto’s raken zwaar beschadigd.

Getuigenoproep leverde niets op

De politie tastte in het duister over daders en motieven. Daarom werden getuigen opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

Persvoorlichter Politie Haaglanden: “Nee, er zijn nog geen tips binnengekomen over de autobranden in Leiderdorp. Wel wordt de Winkelhof in elke briefing meegenomen en wordt er extra gesurveilleerd rond het winklecentrum. We gaan nog niet direct uit van een pyromaan, zeker omdat het nu alweer een tijdje rustig is, maar we blijven alert.”

Volgens de woordvoerder kun je je moeilijk wapenen tegen autobranden, maar je kunt wel ìets doen: “Wordt l;id van een buurt-WhatsAppgroep. We horen daar goede verhalen over, het kan echt werken. En kijk gewoon even naar buiten wanneer je ’s nachts opstaat om naar het toilet te gaan. Tien keer niet kijken is nog altijd minder dan tien keer kijken en één keer iets zien. En als je wat verdachts ziet, bel dan meteen 112.”

Foto: Archief J2TV

reacties