Gehavende Freek Vonk mag bijna naar huis

Gehavende Freek Vonk mag bijna naar huis

LEIDEN – Freek Vonk mag over een paar dagen weer lekker naar huis. De Naturalisonderzoeker herstelt goed van zijn bloederige ontmoeting met een haai, begin februari op de Bahama’s.

Hap uit bovenarm

Freek was bezig met opnames voor zijn tv-programma, toen een vriendelijke haai zich vergiste en een hap uit Freeks bovenarm nam. De wond was buitengewoon heftig; zijn bovenarm lag aan stukken en Freek kon zelfs zijn spieren zien zitten, zo schrijft hij beeldend op Facebook.

Quilt van hechtingen

De bioloog werd na de beet opgenomen in een ziekenhuis in Miami, waar artsen zij arm prachtig oplapten en met meer dan honderd hechtingen een indrukwekkend quilt van zijn huid maakten. Hoewel infectiegevaar altijd op de loer ligt, genezen de wonden goed. Als alles goed blijft gaan, krijgt Freek groen licht om na het weekend weer naar Nederland te vliegen.

Zenuwen zwaar beschadigd

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn: “Ik heb nog steeds geen gevoel in de huid van mijn onderarm. Deze zenuwen zijn dus helaas wel zwaar beschadigd. Maar zenuwen kunnen regenereren, dus dit gevoel zou terug kunnen komen in een paar weken of maanden”, schrijft Freek op Facebook.

En we weten allemaal: herstellen gaat altijd beter op je eigen bank onder je eigen dekentje!

Foto: Freek Vonk via Facebook

reacties