Gemeente ruimt foute fietsen op van Stationsplein

Gemeente ruimt foute fietsen op van Stationsplein

LEIDEN – Medewerkers van de gemeente zijn begonnen met het ruimen van fout geparkeerde fietsen bij het treinstation. Staat jouw fiets niet meer waar je hem gestald hebt? Dan is hij dus misschien niet gestolen.

Regels voor foute fietsen

Regelmatig houdt de gemeente schoonmaakacties rond onder meer het station waarbij fietsen worden weggehaald. Dat gebeurt als aan één van de volgende regels niet is voldaan: De fiets staat langer dan de toegestane stallingstermijn op een plek, de fiets staat in het Stationsgebied buiten de daarvoor aangewezen fietsenrekken, jouw parkeeractie belemmert werkzaamheden of je fiets is nauwelijk nog herkenbaar als fiets en heeft meer weg van een fietswrak.

Fietsen die de gemeente Leiden uit het Stationsgebied verwijdert, worden gefotografeerd en verplaatst naar het fietsendepot aan de Willem Barentszstraat. Daar blijven ze 42 dagen staan. Als je denkt dat de gemeente jouw fiets heeft verwijderd, kijk dan eens op de website van het fietsdepot. Hier vind je ook alle informatie over hoe je jouw fiets kunt terugkrijgen.

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties