Gemeente Leiden pikt je kerstboom op

Gemeente Leiden pikt je kerstboom op

LEIDEN – Slingers, kerstballen en piek zijn weer terug in de doos. De lichtjes liggen weer in de bekende knoop, maar dat zie je volgend jaar wel weer. Wat nu te doen met die kerstboom?

Trieste ruiende sparretjes

De meeste mensen laten hun kerstboom staan tot de jaarwisseling, maar daarna is het echt uit met de pret. En dan? Hij past meestal niet moeiteloos in de groenbak en ritueel verbranden mag niet. Daarom verschijnen in de eerste week van januari hier en daar illegaal gedumpte kerstbomen in het straatbeeld. Staat rommelig en kan nog gevaarlijk zijn ook. Gemeente Leiden was het helemaal zat met die trieste ruiende sparretjes in de openbare ruimte en besloot het dit jaar anders te doen. De gemeente haalt de kerstboom bij je op.

Ophaaldienst

Elke wijk heeft een ophaaldag gekregen. Wanneer je op de juiste dag je boom langs de straat zet, pikt de gemeente hem op. Je kunt hem vanaf 8 uur ’s morgens kwijt op de plek waar je normaal gesproken je huisvuil neerzet voor de ophaaldienst. Wanneer je eerder of later van je kerstboom af wilt, kun je hem zelf inleveren bij de Milieustraat of bij Beheer op de Kenauweg.

Per wijk

Maandag en dinsdag zijn de Merenwijk, Houtkwartier, Pesthuiswijk, Leiden Noord, Stevenshof, Lage & Hoge Mors bediend, woensdag wordt het Roodenburgerdistrict kerstbomenvrij, donderdag mogen de bewoners van de binnenstad, Raadsherenbuurt, Vogelwijk en Leeuwenhoek hun boom buiten zetten en vrijdag zijn het Bos- en Gasthuisdistrict en de Transvaalbuurt aan de beurt.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties