Van der Luit: “Gemeente moet zich aan eigen regels houden”

Van der Luit: “Gemeente moet zich aan eigen regels houden”

LEIDEN – Raadslid Aad van der Luit (D66) is verbolgen over het voornemen van de gemeente Leiden om een greep uit de nieuwe sportpot te nemen. Vorige week stelde wethouder Paul Dirkse een budget van € 500.000,- ter beschikking, maar reserveerde alvast 10% voor eigen plannen.

Sportwoordvoerder Van der Luit noemt het bedrag een ‘geweldig mooi kerstcadeau’. Ook de wijze waarop het geld moet worden verdeeld kan op zijn sympathie rekenen. In het raadsvoorstel voor het sportbudget staat namelijk dat een onafhankelijke commissie, bestaande uit een afspiegeling van de Leidse samenleving, beslist hoe het geld wordt besteed.

Van der Luit: “Tot mijn schrik en ongeloof is er één organisatie, de gemeente Leiden, die dit allemaal tracht te omzeilen door van het beschikbare bedrag van 500.000 euro op voorhand al 10% in te houden en alle criteria zoals gesteld in het raadsvoorstel omzeilt.”

Amendement tegen kasgreep

Het raadslid vindt het niet eerlijk om eerst regels op te stellen waaraan een aanvraag moet voldoen, en die vervolgens met voeten te treden. Van der Luit heeft dan ook een amendement ingediend waardoor de reservering door de gemeente te niet wordt gedaan. Een meerderheid van de Leidse raad was het met Van der Luit eens. Alleen CDA en SP waren tegen de voorgestelde wijziging.

Foto: Archief J2TV

reacties