Getuigen gezocht van gewelddadige autodiefstal op Brucknerstraat

Getuigen gezocht van gewelddadige autodiefstal op Brucknerstraat

LEIDEN – Afgelopen zondagavond werd een man op de Brucknerstraat op een hardhandige manier beroofd van zijn autosleutels, en later van zijn auto. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval.

Auto teruggevonden

De districtsrecherche van Politie Leiden Midden zoekt getuigen van een diefstal met geweld, zondagavond 15 april op de Brucknerstraat in Leiden. Een 33-jarige Rotterdammer werd daar beroofd van zijn autosleutels waarna de daders er met zijn auto vandoor gingen.

Bedreigd met vuurwapen

De man verliet rond kwart over acht ’s avonds een woning aan de Brucknerstraat. Onderweg naar zijn auto, die op de Corellistraat geparkeerd stond, kwam er vanuit de richting van de Beethovenlaan een auto met meerdere inzittenden aanrijden. Het slachtoffer werd door de inzittenden van de auto vastgepakt en bedreigd met een vuurwapen.

Nadat hij een paar klappen kreeg, gingen de daders er vandoor met zijn autosleutels. Eén van de daders pakte vervolgens, zo bleek later, de auto van het slachtoffer, een zwarte VW Golf. Deze werd korte tijd later teruggevonden op het Schubertplein.

Heb je iets gezien?

Heb je zondagavond iets gezien in de omgeving van de Brucknerstraat dat met deze beroving te maken kan hebben? Heb je gezien wie de zwarte VW Golf heeft achtergelaten op het Schubertplein? De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto: Archief PPCRN

reacties