Getuigen van straatroof Voorschoten gezocht

Getuigen van straatroof Voorschoten gezocht

VOORSCHOTEN – Een 59-jarige vrouw werd woensdag rond 20.10 uur op de Admiraal de Ruytersingel beroofd van haar schoudertas. Twee jongens gingen er op de fiets vandoor. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Het slachtoffer had rond 20.00 uur boodschappen gedaan in een supermarkt aan het Planciusplantsoen. Vandaar liep de vrouw via de Jan Evertsenlaan richting de Admiraal de Ruytersingel. Plotseling werd er van achter de vrouw aan haar schoudertas gerukt, waarbij zij ten val kwam. Het gaat om een jongen die, nadat hij de tas van de vrouw te pakken had, in de richting van de Abraham van der Hulstlaan rende. Daar sprong hij bij iemand achter op de fiets.

Signalement van de daders

Omdat het allemaal zo snel ging is er maar een summier signalement van de daders beschikbaar. De dader die het slachtoffer van haar schoudertas beroofde droeg donkere kleding en had een capuchon op.

De jongen die op de fiets reed droeg ook donkere kleding en had vermoedelijk een petje op. Verder had hij een grote rugzak op zijn rug met opvallende witte veters. De twee gingen er met de fiets over de Abraham van Hulstlaan vandoor. Daarna zijn zij uit het zicht verdwenen.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van deze straatroof of die meer informatie hebben over de twee daders.

Foto: Archief J2TV

reacties