Gevel studentenhuis Oude Singel bijna gestut

Gevel studentenhuis Oude Singel bijna gestut

LEIDEN – Het studentenhuis aan de Oude Singel waar afgelopen weekend een fikse brand woedde, wordt flink onder handen genomen. De gemeente verwacht dat de aannemer uiterlijk woensdag klaar is met het stutten van de gevel van het pand. Ook de gevels van de aangrenzende panden worden gestut omdat deze ook brandschade hebben.

Buren eerder naar huis

Nadat de gevel van het studentenpand is gestut kunnen de bewoners van de buurpanden weer terug naar huis. De gemeente Leiden heeft maandagochtend samen met de aannemer een inspectie uitgevoerd in het studentenpand aan de Oude Singel. Het pand is beoordeeld op de bouwkundige staat. Uit de inspectie is gebleken dat de voorgevel en alle balklagen moeten worden gestut. Pas na die tijd kunnen de negen studenten het pand onder begeleiding betreden om hun persoonlijke bezittingen op te halen.

De Oude Singel is ter hoogte van de drie panden door de werkzaamheden nog afgesloten. Na afronding van het werk blijft de stoep bij het studentenpand nog afgesloten omdat er ruimte nodig is voor de constructie die wordt aangebracht om de gevel te stutten.

Pand wordt in de gaten gehouden

Maandagnacht is de brandweer nogmaals uitgerukt. Smeulende resten zorgden opnieuw voor een klein brandje. Het pand wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden en ook tijdens de komende werkzaamheden door de aannemer wordt met dit risico rekening gehouden.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties