Gewapende overval op Spar, twee verdachten aangehouden

Gewapende overval op Spar, twee verdachten aangehouden

LEIDEN – Woensdagmiddag vond er een gewapende overval plaats bij supermarkt Spar aan de Herenstraat. De politie kon één verdachte al snel aanhouden, een ander verdachte is later die middag gepakt.

Twee daders

Iets na half drie ’s middags kwam er bij de Spar een man binnen. Hij bedreigde het personeel met een mes en eiste geld. Hij ging met zijn buit vandoor richting de Lammenschansweg. Een andere verdachte, een 19-jarige Leidenaar, stond hoogstwaarschijnlijk op de uitkijk. Hij kon al snel worden aangehouden, dankzij het goede signalement van getuigen. De politie was daarna nog op zoek naar de gevluchte overvaller. Deze 25-jarige man kon later dezelfde middag aangehouden worden.

Oproep getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de overval aan de Herenstraat of naar mensen die iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van die straat wat met deze overval te maken kan hebben. Als je informatie hebt, neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto: Archief J2TV

reacties