Gewelddadige ontvoering: er zit schot in de zaak

Gewelddadige ontvoering: er zit schot in de zaak

LEIDEN – Er zit schot in de zaak van de gewelddadige ontvoering begin maart, die later die avond eindigde in de Leidse Drechtstraat. De recherche heeft waardevolle onderzoeksresultaten geboekt, staat te lezen op de Facebookpagina van Politie Leiden Zuid.

Aanhoudingen

Zo is de locatie achterhaald waar het slachtoffer, een 37-jarige Rotterdammer, enkele uren werd vastgehouden en zwaar werd toegetakeld. Het gaat om een woning aan de Spaarnestraat in Leiden. De woning is inmiddels zeer uitgebreid onderzocht. Het slachtoffer werd die avond aangetroffen in de Drechtstraat in Leiden, vlakbij de Spaarnestraat. Het rechercheteam verwacht op korte termijn meerdere aanhoudingen te kunnen verrichten. Overigens zit de 29-jarige verdachte uit Leiderdorp, die op de avond van de ontvoering werd aangehouden, nog altijd vast.

Afgesneden vinger

Donderdagmiddag 9 maart werd de 37-jarige Rotterdammer op gewelddadige wijze ontvoerd in Amstelveen. De ontvoerders duwden het slachtoffer in een donkerblauwe Peugeot 308 en gingen er pijlsnel vandoor. Er werd meteen een grote zoekactie op touw gezet. Toen het slachtoffer donderdagavond om kwart over 9 in de Drechtstraat werd gevonden, was hij geblinddoekt, had hij een gapende hoofdwond en bleek zijn vinger te zijn afgesneden door de ontvoerders. De Peugeot 308 is teruggevonden aan de Leidse Castellumweg. Dat heeft geleid tot de arrestatie van één verdachte, maar zeker twee of drie zijn dus nog voortvluchtig. Begin april maakte het tv-programma Opsporing Verzocht een reconstructie van de zaak.

Witte en donkerblauwe Peugeot

Het onderzoek van de politie is nog steeds in volle gang. Bij de ontvoering is mogelijk een tweede auto betrokken, een witte Peugeot 308 met het kenteken NF-939-F. Mogelijk is deze auto, eventueel in combinatie met de donkerblauwe Peugeot, gezien in Amstelveen of in Leiden. Heb je meer informatie over deze zaak of de auto’s? De politie hoort het graag via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Foto: Politie via Opsporing Verzocht

reacties