Gezocht: een mirakel voor Sporting Trigon

Gezocht: een mirakel voor Sporting Trigon

LEIDEN – Door de afgang van 29-15 verlies tegen stadsgenoot Pernix en de resultaten van de ploegen in het rechterrijtje, is de situatie voor hekkensluiter Sporting Trigon bijna onmogelijk geworden. De laatste gaat er direct uit, die op één na speelt een playout tegen de voorlaatste uit de andere overgangsklasse.

Kwestbaar

En dat verschil met SKF is sinds dit weekend al 4 punten en er resten nog vier kansen. En dan de derby die geen derby werd. Al in de eerste 5 minuten van de partij had de technische staf al het gevoel dat het moeilijk zou worden. Coach Wiersma: “We verloren in de openingsfase alle persoonlijke duels”, terwijl thuisclub Pernix eigenlijk ook stroef begon. Maar die had snel door dat de tegenstander erg kwetsbaar was.

Trigon kijkt toe

Waar je in een stedelijke ontmoeting felle strijd verwacht, stond Trigon nu toe te kijken hoe een oranje tsunami van een aanvalsgolf de onthutsende ruststand op het bord zette: 13-4. Schutters als Janssen en Smeele kregen elk slechts één kruisje achter de naam en dat zegt wel wat. Dat was ook wel de verdienste van Pernix, dat strak verdedigde en bij de tegenstander de altijd aanwezige vechtlust van Ellen Matze, die thuis moest blijven vanwege een rugblessure, miste.

Afwachtend verdedigen noemde Wiersma zijn defensie, ook in de tweede rondgang. En Pernix liet niet na de plaatselijke rivaal hier voor af te straffen. De impuls van invaller Marc Meulenbeld, die met zijn vier goals meteen de topschutter bij Trigon werd, beperkte de schade met nog zes minuten te gaan tot 23-14. De ‘thuisclub’ kon zich die laatste minuten uitleven in galery play en daarbij moet gezegd worden dat ook bijna alles ‘erin ging’. Maar de gelegenheid was er omdat er niets in de weg lag.

Zeer moeilijke opdracht

29-15 werd de eindscore, die sommige Sporting Trigon volgers achteraf hoorden door een voortijdig vertrek van de tribune. Die mag komende zaterdag wel goed gevuld worden met mensen die er nog in geloven. Aan de ploeg en trainersstaf de zeer moeilijke opdracht om tegen OVVO aanstaande speeldag die aanhangers te overtuigen.

Foto: Wikipedia

reacties