Gezocht: EnergieAmbassadeurs voor het Zijlkwartier

Gezocht: EnergieAmbassadeurs voor het Zijlkwartier

LEIDERDORP – De gemeente is met spoed op zoek naar EnergieAmbassadeurs voor het Zijlkwartier. Het grootste deel van Leiderdorp is ruim voorzien, maar in het Zijlkwartier is nog wat versterking nodig.

Groener en duurzamer

EnergieAmbassadeurs dus. Gemeente Zoeterwoude heeft ze, in Leiden en Voorschoten beginnen ze te komen, Leiderdorp heeft ze. Deze enthousiastelingen helpen hun mede-inwoners nog groener en duurzamer te worden, met onder andere adviezen over energiebesparende maatregelen voor bij je thuis. Zonnepanelen, dubbele beglazing, folie hier, ketel daar; de EnergieAmbassadeur weet er alles van.

Passie voor duurzaamheid

In Leiderdorp zitten ze per wijk best ruim in de energievrijwilligers, behalve in het Zijlkwartier. Daar steekt één dame de handen flink uit de mouwen, maar één hele wijk in je eentje is wat veel. Daarom zoekt de gemeente met spoed één of het liefst meerdere Leiderdorpers met een passie voor duurzaamheid.

Kennis en kunde

Je hoeft heus niet alles nu al te weten, de gemeente helpt je je kennis en kunde op het groene vlak uit te breiden. Geef vooral zelf aan wat je leuk en interessant vindt om te doen en waar je eventueel meer over zou willen leren. Wees ook vooral niet terughoudend als je geen zeeën van tijd beschikbaar hebt, want alle beetjes helpen.

Meer informatie en aanmelden

Om nog een beter beeld te krijgen over wat een EnergieAmbassadeur doet, neem hier even een kijkje op  onder het thema Energie. Nog steeds vragen of ga je ervoor? Stuur dan een mailtje.

Foto: Pixabay

reacties