Gezondheidstoestand Aad van der Luit ongewijzigd

Gezondheidstoestand Aad van der Luit ongewijzigd

LEIDEN – Er is geen verandering in de gezondheidstoestand van Aad van der Luit. Het raadslid voor D66 werd maandagochtend getroffen door een hartaanval en wordt sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

Kaartje sturen

Burgemeester Lenferink sprak dinsdagavond over Van der Luit aan het begin van de vergadering van de gemeenteraad. Hij gaf aan geen nieuws te hebben en te hopen op een goed herstel van de populaire politicus. Er werd besloten een kaart namens alle raadsleden naar Aad te sturen.

Lenferink noemt de gezondheid en het herstel van Van der Luit nu vooral een zaak van Aad zelf en zijn familie en vrienden. Tegenover Sleutelstad voegde de burgemeester daar nog aan toe: “We willen hem nog lang niet kwijt.”

Hartproblemen

Afgelopen maandagochtend zakte Van der Luit op straat in elkaar. Getuigen verklaren dat de oud-judoka zo’n 20 minuten is gereanimeerd bij het ’t Gangetje. Daarna is hij met spoed verplaatst naar het LUMC waar artsen hem in een kunstmatig coma houden.

Eerder werd gehoopt hem daar dinsdag langzaam uit te kunnen halen maar daar wordt nu mee gewacht. De doktoren willen nu wachten tot Van der Luit’s medische situatie het toelaat. Dit kan nog enkele dagen duren.

Pas daarna wordt duidelijk of er sprake zal zijn van blijvende schade of een volledig herstel. Het is niet voor het eerst dat Van der Luit problemen heeft aan zijn hart. Hij overleefde al drie keer eerder een hartaanval.

Foto: Archief J2TV

reacties