GlibberTreel: rennen èn om je heen kijken

GlibberTreel: rennen èn om je heen kijken

LEIDEN – We rennen wat af in Leiden, de hardloopevenementen zijn niet aan te slepen. Maar daar kan er nog best eentje bij: de GlibberTreel. Da’s rennen en om je heen kijken tegelijkertijd.

Anders hardlopen

Hardlopen, de Leidenaren krijgen er geen genoeg van. Het enige nadeel van rennen is dat je meestal zo geconcentreerd bent op je tijd verbeteren en de pijn in je kuiten, dat rondkijken en genieten erbij in schiet. Dat kan anders, dacht de Leiden Road Runners Club.

Geen horloge mee

Daarom organiseert de club een nieuw evenement in Leiden: de GlibberTreel. Tijdens het hardloopparcours van 6,5 km ontdekken de deelnemers Leiden op een andere manier. De route loopt dwars door de binnenstad en voert langs de mooiste plekken en een paar verassingen. Ook leuk voor lopers van buiten Leiden dus.

Deze keer heb je ook geen horloge nodig; de GlibberTreel gaat over plezier en ontdekken, niet over je persoonlijk record verbeteren of als eerste over de eindstreep komen.

Inschrijven

Start en finish zijn bij de Burcht. Niet geheel toevallig, want eigenaar van de twee ‘Burchten’, Ton Holswilder, sponsort de GlibberTreel. Meelopen? Je kunt je vanaf nu inschrijven op de website.

Foto: PR 

reacties