Goede ideeën zijn goud waard

Goede ideeën zijn goud waard

ZOETERWOUDE – De Plastic Soup Foundation en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zijn beiden de grote winnaars geworden van het project Kindergemeenteraad 2017 van de gemeente Zoeterwoude. Het was een nek-aan-nekrace die zelfs na twee stemrondes onbeslist bleef.

Jonge politici

De Plastic Soup Foundation en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ontvangen voor hun projecten allebei een cheque van 500 euro van de jonge politici. De kindergemeenteraad kwam woensdag in het gemeentehuis bijeen onder voorzitterschap van burgemeester Bloemen, was voorzitter van de kindergemeenteraad.

De zee en al wat daarin is

Rondom het thema ‘(onder) de zee’ hadden drie organisaties een subsidieaanvraag van 1000 euro ingediend. De Plastic Soup Foundation wilde de subsidie graag ontvangen voor het project Wishing Whale. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij wilde een overlevingspak voor redders aanschaffen en het Wereld Natuur Fonds zou met het geld graag de riffen in de Noordzee beschermen.

Net zo sterk

In de slotvergadering kregen vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties een laatste kans om hun project voor het voetlicht te brengen. Na het vragenrondje gingen de leden vand de kindergemeenteraad met elkaar in discussie. Na twee stemrondes met exact dezelfde uitslag hakte de burgemeester de knoop door: soms zijn twee ideeën gewoon net zo sterk!

Foto: Archief gemeente Zoeterwoude via Facebook

reacties