Goud en zilver voor piepjonge talenten van Gymsport Leiden

Goud en zilver voor piepjonge talenten van Gymsport Leiden

LEIDEN – Afgelopen zaterdag werd in Aalsmeer internationaal geturnd om de Omnia Cup. Twee jonge toptalentjes van Gymsport Leiden deden het uitzonderlijk goed: ze mochten goud en zilver mee naar huis nemen.

Tien keer Leids talent

De Omnia Cup is een internationale krachtmeting voor ritmisch gymnasten. Zaterdag kwamen deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland bijeen in Aalsmeer. Gymsport Leiden was goed vertegenwoordigd met maar liefst tien deelnemende dames.

Oefeningen met bal, lint en hoepel

Er met succes: de 10-jarige Matilde Monteleone won de gouden medaille voor haar oefeningen met bal en zonder materiaal. Ze behaalde zij de hoogste score van de dag bij de B-categorie, geboortejaar 2006-2007. De 14-jarige Robin Vermond kreeg in de C-categorie geboortejaar 2003-2004-2005 zilver omgehangen, door haar oefeningen met lint en hoepel.

Ritmische gymnastiek

Bij ritmische gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen, lint, knotsen, touw, hoepel en bal. Het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigt de club op A-, B-, en C-niveau op nationale en internationale wedstrijden en toernooien.

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Gymsport Leiden en Wikipedia

reacties