Graffiti-kunst als opwarmertje Museumnacht Leiden

Graffiti-kunst als opwarmertje Museumnacht Leiden

LEIDEN – Wat de tekst precies gaat worden, moet nog blijken. Maar de betekenis van deze graffiti wordt binnenkort onthuld in video’s op Facebook.

Wel duidelijk is dat de schildering op het Stationsplein onderdeel is van de promotiecampagne voor de Museumnacht Leiden.

Christiaan van Buchem, Museumnacht Leiden: “Passanten reageren heel leuk op de kunstenaar en zijn werk. Het tafereel trekt wel de aandacht.”

Het helpt natuurlijk ook dat gedurende het zetten van het ‘piece’ er een grote videocamera op het werk gericht staat. “Nu duurt het uren voor we het eindresultaat gaan zien,” vertelt Van Buchem. “In de uiteindelijke video is het een kwestie van seconden.”

Hoe smaakt vleesijs?

Dat sluit mooi aan bij het thema van de aankomende editie van de Museumnacht: Tijd. Tickets voor de nacht der nachten op 19 mei zijn al te koop. En een bezoek aan de  Museumnacht is zeker de moeite waard.

Na de opening met muziek op de Beestenmarkt om 17 uur is er veel te doen en te zien: Jan Terlouw en zijn dochter bezoeken Volkenkunde, in Oudheden drinkt men Egyptisch bier, er is een yoga-workshop in de Hortus en bij Molen de Valk kun je kweekvleesijs proeven. Heel bijzonder is Klankvoer. Door middel van een chocolaatje kun je in de Sterrewacht namelijk geluid proeven.

Net als andere jaren wordt de Museumnacht waardig afgesloten met een after party. De toegang tot Gebroeders de Nobel, waar dat feest plaatsvindt, zit inbegrepen bij je ticket.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties