Gratis voor elke Zoeterwoudenaar: Eetmaatje tegen voedselverspilling

Gratis voor elke Zoeterwoudenaar: Eetmaatje tegen voedselverspilling

ZOETERWOUDE – Zoeterwoude wil voorop lopen wat betreft duurzaamheid, dat is geen nieuws. Maar het dorp gaat nu ook de strijd aan met verspilling. Iedere Zoeterwoudenaar kan vanaf nu gratis een Eetmaatje ophalen.

Slimme maatbeker

Het Eetmaatje is geen gezelschap om mee te dineren, maar een slimme maatbeker, geschikt voor rijst, pasta en couscous. Er staan geen grammen op, maar streepjes per persoon. Dit maakt het makkelijker om de juiste portiegrootte per persoon te koken. Je kent dat wel: je krijgt eters over de vloer, je gokt maar wat met de macaroni en voor je het weet heb je per ongeluk voor een heel weeshuis gekookt.

Precies genoeg

Producten als rijst, pasta en couscous zetten uit tijdens het koken en worden zwaarder. Maar met het Eetmaatje kook je precies genoeg en hoef je het overgebleven voedsel dus niet meer weg te gooien. Het handigheidje gaat voedselverspilling tegen, is beter voor het milieu, maar vooral ook voor je beurs.

 

Gratis ophalen

Het Eetmaatje is ontwikkeld in opdracht van het Voedingscentrum. Er zijn inmiddels 1 miljoen van deze maatbekers verspreid. Zoeterwoudenaren kunnen hun gratis Eetmaatje ophalen op het gemeentehuis.

 

Foto: gemeente Zoeterwoude

reacties