Griezelen op spookkasteel Duivenvoorde

Griezelen op spookkasteel Duivenvoorde

VOORSCHOTEN – Zondag wordt het normaal gesproken zo rustige en serene kasteel Duivenvoorde bevolkt door geesten, spoken, zombies, duveltjes en heksen. Het is Halloween op het kasteel!

Dappere kindertjes

Griezelen waar griezelen thuishoort: in een eeuwenoud kasteel. Voor de allereerste keer wordt Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten omgetoverd tot een spookkasteel. Spoken, zombies en ander gespuis komen tot leven om dappere kindertjes vanaf vier jaar te laten huiveren. Wie nog geen plannen had voor het weekend en denkt ‘hé tof’, heeft een beetje pech: de tickets voor het spannende feest stijf uitverkocht.

Opbouw

De hele zaterdag is het personeel van kasteel Duivenvoorde druk in de weer met pompoenen, spinrag, bezemstelen, plastic oogballen en wat je nog meer aan enge dingen kunt bedenken. Kasteelbeheerder Arend Slot heeft nu al reuzezin in het feestje.

“We vinden het belangrijk dat er niet alleen voor volwassenen rondleidingen zijn door het kasteel, maar dat er ook voor jonge kinderen activiteiten zijn in zo’n mooi kasteel als dit”, vertelt Arend. “Je merkt dat Halloween steeds meer z’n weg in Nederland vindt, want de kaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht.”

Op zoek naar nachtdieren

Kinderen kunnen op dwaaltocht door de eeuwenoude kasteelkamers, wandelen in de schemer met een natuurgids door het kasteelpark op zoek naar nachtdieren, naar griezelverhalen luisteren, het spookspel spelen, zich laten schminken en broodjes bakken bij het kampvuur.

Foto’s: J2TV / Jimmy de Heus

reacties