Passie voor groene ideeën? Word energieambassadeur

Passie voor groene ideeën? Word energieambassadeur

ZOETERWOUDE – Gemeente Zoeterwoude gaat inwoners helpen nog groener en duurzamer te worden. Zo krijgen Zoeterwoudenaren gratis advies over energiebesparende maatregelen en je kunt je zelfs laten opleiden tot energieambassadeur.

Energiebesparende maatregelen

Inwoners van een aantal buurten in Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk krijgen binnenkort maatwerkadviezen voor energiebesparende maatregelen voor hun huis. Zonnepanelen, dubbele beglazing, folie hier, ketel daar; gemeente Zoeterwoude staat te popelen om het de Zoeterwoudenaren te vertellen.

Energieambassadeur

De gemeente gaat nog verder: er wordt zelfs een opleiding tot energieambassadeur aangeboden. Als energieambassadeur, een vrijwillige post, inspireer en motiveer je mensen om duurzamer te gaan leven. Je neemt het voortouw om samen met je buren, je wijk of gewoon meteen je hele dorp aan de slag te gaan groene ideeën en adviseert hen over duurzame maatregelen voor hun huis.

Richting CO2-neutraal

Burgerinitiatief Zoeterwoude Duurzaam 2030, de gemeente en het Duurzaam Bouwloket begeleiden zo Zoeterwoudenaren bij het verduurzamen van de energievoorziening. Zoeterwoude wil voorop lopen op de route richting duurzaamheid; de gemeente streeft ernaar in 2030 CO2-neutraal te zijn. Een duurzame energievoorziening is allang niet meer alleen idealistisch: het resulteert in een lagere energierekening. En daar wordt iedereen blij van.

Foto: Pixabay

reacties