GroenLinks helpt Leiderdorpers lawaai maken

GroenLinks helpt Leiderdorpers lawaai maken

LEIDERDORP – De Leiderdorpse fractie van GroenLinks wil weten wat er speelt in de samenleving. En als het maar genoeg speelt in de samenleving, laten ze het ook spelen in de Leiderdorpse raad.

Kwesties aankaarten

Zes maanden geleden lanceerde de GroenLinksfractie de website Leiderdorps Lawaai. Een platform om de politiek van Leiderdorp eens goed wakker te schudden en om ze te laten horen wat er echt speelt, zo zegt de partij zelf. Op de website kun je als inwoner van Leiderdorp kwesties aankaarten die je aan het hart gaan. Wanneer zo’n 500 Leiderdorpers het met je eens zijn, wordt de kwestie aangekaart in de raad. Inmiddels is dit drie keer gebeurd. Op de website staat nog een hele lijst aan kwesties te wachten op genoeg medestanders.

“We houden iedere maand een schoonmaakactie in steeds een andere wijk in Leiderdorp”, vertelt Bart van Zandwijk, bestuursvoorzitter van GroenLinks Leiderdorp. “Daar komen regelmatig veel mensen op af. We gaan dan met hen in gesprek en zo kom je er per wijk achter wat er speelt. Zo kwamen we op het idee voor Leiderdorps Lawaai. Als oppositiepartij heb je bij besluiten vrij weinig in de melk te brokkelen. Op deze manier kunnen we onder de aandacht brengen bij de Leiderdorpse politiek wat er echt speelt.”

Politiek niet echt populair

Sommige kwesties op de website hebben net niet genoeg medestanders, of juist veel te weinig, maar toch worden ook deze grieven niet vergeten. “We gaan bespreken hoe we met deze kwesties omgaan”, vertelt Bart. “Soms heeft een kwesties niet genoeg likes, maar is het wel een heel actueel thema dat we alsnog graag ter sprake brengen in de raad. Leiderdorpse politiek in momenteel niet echt populair onder de inwoners. Velen vinden het slap geklets daar op het gemeentehuis. Als oppositiepartij kun je de problemen voor de inwoner niet direct oplossen, maar je kunt wel naar hen luisteren, en hen helpen het onderwerp op de agenda van de politiek te krijgen. Dus we gaan zeker verder met Leiderdorps Lawaai.”

 

 

reacties