Groep zakkenrollers opgerold op kermis

Groep zakkenrollers opgerold op kermis

LEIDEN – De politie heeft zondag op en rond de kermis een groep vermoedelijke zakkenrollers opgepakt. Agenten kregen zondagavond via cameratoezicht de groep mensen in de gaten.

De karavaan zakkenrollers bestond uit zeven voertuigen, met name bussen en campers, en waren vooral vrouwen met kinderen. De groep verplaatste zich steeds door het centrum van Leiden, omgeving Turfmarkt.

Camper in beslag genomen

Twee voertuigen met meerdere inzittenden werden gecontroleerd op het Noordeinde. Er werden zeventien bekeuringen uitgeschreven voor het niet goed vervoeren van kinderen. Deze zaten los achter in een bestelauto. Het Flexteam heeft een camper in beslag genomen vanwege een nog openstaande belastingschuld.

Een bestuurder van een busje kreeg een bekeuring omdat de achterbank niet was voorzien van veiligheidsgordels. De bestuurder mocht niet verder rijden met de bus en kreeg een WOK melding (wachten op keuring) voor het voertuig.

Andere incidenten

Naast deze controles werd er een persoon aangehouden op de Haarlemmerstraat voor het hebben van een nepvuurwapen. Op de Marksteeg was er een aanhouding voor het hebben van inbrekerswerktuigen. Een persoon werd onwel op het Ballonpad en werd vervoerd met de ambulance.

Foto: Archief J2TV

reacties