Grote stijging auto-inbraken in Leiderdorp

Grote stijging auto-inbraken in Leiderdorp

LEIDERDORP – Er is de afgelopen 2 weken een flinke stijging te zien met betrekking tot auto-inbraken. Vooral in de gemeente Leiderdorp is de stijging het grootst. De buit bestaat voornamelijk uit navigatiesystemen.

In de nacht van zondag op maandag waren minimaal twee auto’s de klos waarvan één in de Roodborststraat. Een van de getroffen eigenaren spreekt op Facebook de angst uit dat de “Leiderdorpse Volkswagens weer aan de beurt zijn”.

Ook Oegstgeest en Zoeterwoude de klos

Kaart van de Politie Leiden-Noord waarop de stijging van het aantal inbraken in auto's te zien is.
Kaart van de Politie Leiden-Noord waarop de stijging van het aantal inbraken in auto’s te zien is.

Niet alleen in Leiderdorp hebben ze last van auto-inbraken. Op een kaart van de Politie is goed te zien dat ook auto’s in Oegstgeest en Zoeterwoude niet veilig zijn. De politie hoopt nu dat mensen goed gaan opletten in hun eigen buurt.

Hoe ziet een inbreker eruit?

Er is geen standaard profiel voor hoe een inbreker eruit ziet. Het belangrijkste is het afwijkende gedrag van de persoon die in de wijk rondloopt. Iedereen weet zelf wat normaal is in de wijk. Je ziet zelf weet wanneer er een bekend of onbekende persoon langsloopt. Je kent de plekken waar het logisch is om stil te staan of waar je juist doorloopt. Wanneer iemand afwijkend gedrag vertoond, kan dit duiden op een inbreker die op onderzoek is. Bij onraad, bel de politie.

Foto: Facebook / Roselinde Letteboer

reacties