Gymsport Leiden doet goede zaken op NK Ritmisch Gymnastiek

Gymsport Leiden doet goede zaken op NK Ritmisch Gymnastiek

LEIDEN – De dames van Gymsport Leiden hebben medaille na medaille binnegehaald tijdens het NK Ritmisch Gymnastiek, afgelopen weekend in Almere.

Matilde Monteleone

Eremetaal, goede noteringen en een paar kampioenen; Gymsport Leiden heeft goede zaken gedaan tijdens het NK. De eerste kampioene werd Matilde Monteleone, een 10-jarige pré juniore die nu heerst in de B-categorie. Al na haar oefeningen met touw en zonder materiaal stond zij op een derde plaats, waar andere deelneemsters reeds drie oefeningen achter de rug hadden. Met haar laatste oefening met bal behaalde Matilde 11,850 punten en versloeg ruim haar concurrentes. Goud dus. Dat was een week geleden; afgelopen zondag was ze weer aan de beurt voor de onderdeelfinale met touw, het NK per onderdeel. Hier behaalde zij nu de derde plaats.

Sofia en Anja

Sofia Hervas Larano volgde daarna. Zij mag zich Nederlands kampioene Ritmische Gymnastiek tweede divisie noemen. Bij jongste leeftijdscategorie, de benjamins, behaalde zij de hoogste score met haar baloefening. Bij de junioren werd Anja Ilchenko tweede met haar oefeningen met lint en hoepel.

Net nieuw, nu al zilver

Voor seniore Taisiya Shulga stonden ook de oefeningen met lint en hoepel op het programma. De uit de danswereld afkomstige gymnaste doet dit jaar voor het eerst mee aan gymnastiekwedstrijden en schopte het meteen tot het NK. Niet zonder resultaat: zij behaalde de tweede plaats.

Nog meer eremetaal en noteringen

Ten slotte was er eremetaal voor het duo Selina Gitis en Robin Vermond. De junioren behaalden met hun duo oefening met knots een bronzen medaille. Top 10-noteringen waren er verder voor het duo Sofia&Maja, vierde bij de benjamins, Nikita van Veggel, vierde bij de senioren, Yasmine Ramdani, zesde bij de pré junioren, het duo Yasmine en Maja, achtste bij de pré junioren en Robin Vermond, negende bij de junioren.

Volgende wedstrijden

Voor de ritmisch gymnasten komt er nog een kampioenswedstrijd aan: The Dutch Finals. dit grote NK-spektakel in Ahoy wordt op 23 en 24 juni gehouden. Hiervoor heeft de juniorengroep zich geplaatst. Ook de duo’s Froukje Blom en Sofie Planjer van de senioren, en junioren Selina Gitis en Robin Vermond en Sofia Hervas Larano, Emily Hendrikse, benjamin Emily van Wel en pré junior Alicia Lagewaardnemen deel aan het speciaal voor de 2e divisie georganiseerde Ahoy Cup tijdens The Dutch Finals.

Foto: PR Gymsport Leiden

reacties