Featured Video Play Icon

Gymsport Leiden ontwerpt praalwagen voor 3 oktober-optocht

LEIDEN – Niet I Love Leiden, niet Stadspodia, maar Gymsport Leiden heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de praalwagenontwerpwedstrijd van de 3 October Vereeniging. Hun wagen zal écht gebouwd gaan worden en meerijden tijdens de Grote Optocht op 3 oktober.

De complete top 6:
1. Gymsport Leiden (221 punten)
2. Stadspodia Leiden (215 punten)
3. Vereniging Leidse Schooltuinen (214 punten)
4. I Love Leiden (206 punten)
5. Gemiva-SVG Groep (193 punten)
6. Wijkvereniging Tussen de Rijnen (191 punten)

Het was dit jaar voor het eerst dat de organisatie achter de viering van Leidens Ontzet de hulp in riep van het publiek bij het bedenken van nieuwe praalwagens. De wedstrijd had een simpele regel: ontwerp een praalwagen die voldoet aan het thema ‘Leiden ontSpanje’. In totaal werden zes ontwerpen ingeleverd waaruit een jury, bestaande uit onder andere cultuurwethouder Robert Strijk en praalwagenbouwer Peter Ulrich, hun keuze mocht maken. De winst ging naar Gymsport Leiden omdat, zo staat in het juryrapport, de vrucht te zien is van de samenwerking tussen de nog maar net gefuseerde vijf gymclubs van Leiden.

Ook het team van I Love Leiden leverde een ontwerp aan.  Hierin staan het historische karakter en de vele gezichten van de stad centraal. Met Bekende Leidenaren voorop de praalwagen en bekende stadsgezichten achterop, geflankeerd door het grootste reuzenrad van Europa dat ieder jaar hoog boven de 3 oktober-kermis uitsteekt. Helaas niet genoeg voor een plekje in de top3, maar we zijn wel heel trots op onze collega’s en op ontwerper Guido Marsman in het bijzonder.

WeLoveLeiden-praalwagen

reacties