GZC Donk maakt het ZVL-Hawabo flink lastig

GZC Donk maakt het ZVL-Hawabo flink lastig

LEIDEN – Het bezoek aan Gouda zal de dames van ZVL nog lang heugen. De Leidse ploeg kreeg een flinke nederlaag voor de kiezen. Maar een spannend affiche was het wel: de nummer 1 tegen de nummer 2.

Zes minuten op de nul

De wedstrijd begon ongekend spannend en beide ploegen wisten de eerste zes minuten op de nul te blijven. Daarna vindt GZC Donk een nieuwe versnelling en Harriet Cabout opent de score. Brigitte Sleeking, die eerder deze week debuteerde in Oranje, scoort even later de gelijkmaker.

De tweede periode lijkt het alsof ZVL niet meer meedoet: GZC scoor de ene na de andere goal en na weer 15 minuten spelen kijkt Leiden ineens tegen een 6-3 achterstand aan. Dat is balen voor de ploeg van Tim van der Meer. Maar zal het ze ook inspireren?

Is het genoeg?

De derde periode breekt aan. Sleeking scoort opnieuw en ook Iefke van Belkum doet haar duit in het zakje. Maar het is nog niet genoeg. Gouda loopt uit en komt op 9-5. Ook in de laatste periode kan ZVL niet genoeg terugdoen. De ploeg uit Leiden scoort nog vier maal maar Gouda voegt nog eens vijf punten aan de stand toe.

En na het laatste fluitsignaal is de eindstand 14-8 en begint ZVL aan een moeilijke terugreis richting het Leidse. De Sportploeg van het Jaar 2016 heeft niet alleen een gevoelige nederlaag geleden in Gouda, maar moet ook de koppositie in de eredivisie aan GZC afstaan.

Foto: Archief J2TV

reacties