Halloween komend weekend: griezel je gek in de Leidse regio

Halloween komend weekend: griezel je gek in de Leidse regio

REGIO – Officieel is het volgende week dinsdag pas Halloween, maar komend weekend barst het gegriezel al los. Een kleine greep uit de leukste en engste Halloween-feestjes in de Leidse regio.

Even lekker schrikken

Halloween in de huidige vorm is komen overwaaien vanuit Amerika, maar is sinds een paar jaar here to stay. De keuze is dan ook reuze voor iedereen, of je nou piepjong bent of niet meer zo jong, om zichzelf even lekker wil laten schrikken.

Sience Horror Night

Zo kun je zaterdagavond naar de Halloween Sience Horror Night in Naturalis. Filmexpert Barend de Voogd legt uit wat een horrorfilm nou zo eng maakt, moleculair celbioloog Jaap van Buul vertelt je alles wat je weten wilt en niet weten wilt over bloed. Museum Boerhaave en Naturalis tonen hun griezeligste stukken; gerandeerde kippenvelmomentjes. Dries van Dam, conservator bij het Anatomisch Museum van het LUMC, onthult alles over het balsemen van dode mensen. Na afloop laat je je betoveren door de Groene Fee bij de Absinthbar met op de achtergrond de ijzingwekkende klanken van DJ Graf Takkie. Check it out.

Kasteel Duivenvoorde

Wat is er beter dan griezelen in een echt eeuwenoud kasteel? Voor het eerst wordt Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten omgetoverd tot een spookkasteel. Spoken, zombies en ander gespuis komen tot leven om dappere kindertjes vanaf vier jaar te laten huiveren. Je kunt op dwaaltocht door de eeuwenoude kasteelkamers, met een natuurgids op zoek naar nachtdieren in het schemerige park, luisteren  naar korte griezelverhalen, een spookspel spelen en broodjes bakken bij het kampvuur. Voor meer informatie klik je hier.

Trick or treat-optocht

Het superpopulaire spookhuis aan de Klerkenhof in Leiderdorp is niet meer. Frank Arnoldus heeft zijn huis namelijk verkocht, maar de wijk kan niet meer zonder Halloweenkoorts. Daarom organiseert wijkvereniging Buitenhof West een trick or treat-optocht langs de huizen. Zet een kaarsje voor je raam wanneer je wilt overvallen worden door een groep enge kinderen die je van je snoepjes komen beroven. Er zijn meer wijken die zo’n optocht organiseren voor de buurtkinderen, dus hou je brievenbus in de gaten en zorg dat je een voorraadje snoep in huis hebt.

Red Cup Party en Leiden Ordinair

Griezelige dansjes doen? Dat kan bij Gebr. De Nobel dit jaar maar liefst twee keer. Op vrijdag 27 oktober kun je uit je stekker tijdens de Red Cup Party in ijzingwekkende Halloweenstijl. De zaal wordt omgetoverd tot een House of Horror vol lugubere beproevingen onder leiding van Jigsaw. Dus trek de creepy outfits, kettingzagen, reageerbuisjes en tarotkaarten uit de kast. De dag erna gooit Barry Badpak het over een angstaanjagende boeg met Leiden Ordinair – The Halloween Edition. De drie heren van het armzalige leven vieren dat ze zes jaar oud zijn met het grootst denkbare bacchanaal en hebben daarvoor ook Ed & Anita, Brainpower en De Kraaien uitgenodigd. Kom vooral verkleed als je eigen grootste nachtmerrie. Ticketjes voor beide partijtjes vind je hier.

Kleiner feestje in de Stevenshof

Grote domper dit jaar was toch wel een beetje dat het Halloweenfeest in de Stevenshof op advies van politie en gemeente niet door kan gaan. Het griezelfestijn werd zo populair dat het uit zijn jasje groeide. De wijkvereniging komt daarom op 29 okotber met een Halloweenfeest voor kinderen tot 12 jaar. Het feest vindt overdag plaats voor maximaal 750 deelnemers. Want, zo zeggen de vrijwilligers, helemaal stoppen willen ze absoluut niet.

Foto: J2TV

reacties