Harde nederlaag voor vrouwen Scylla

Harde nederlaag voor vrouwen Scylla

LEIDEN – Het kan vriezen, het kan dooien. Afgelopen week won het eerste damesteam van Scylla in de eredivisie tafeltennis met 6-0. Zaterdag liep het team in Heerlen aan tegen een harde 5-1 nederlaag.

Verrassend verlies

En het begon nog zo goed. Kim Vermaas won haar eerste wedstrijd van Yun Zhang in vier games, waarvan de laatste met 11-4. Daarna was het echter op voor Scylla. Vermaas verloor verrassend van Rachel Gerarts. Kim Hergelink, die speelde tegen Annewyke Appels en Zhang, en Esmee van Marwijk verloren hun partijen. Van Marwijk was nog het dichtst bij winst.

Geen goede verklaring

Tegen zowel Gerarts en Appels kwam het aan op vijf games, maar beide malen ging de winst naar Heerlen. Vermaas had na afloop geen goede verklaring voor het slechte optreden: ‘Het was allemaal niet goed vandaag. Het was gewoon een slechte wedstrijd van onze kant’.

Ook de heren onderuit

Ook de mannen van Scylla gingen onderuit. Tegen koploper Enjoy & Deploy lag de verklaring zondag echter voor de hand. De regerend landskampioen bouwt in tegenstelling tot verenigingen als Scylla niet op de eigen opleiding maar vliegt per wedstrijd buitenlandse topspelers in. Deze see, buy, fly-strategie zal Enjoy & Deploy zonder twijfel ook dit jaar weer het kampioenschap brengen.

Eer redden

Dit weekend kwamen Kalinikos Kreanga en Jakub Folwarski over, om vrij eenvoudig overeind te blijven. Aan Scylla-zijde bleven Gerard Bakker Jr. en Olivier Altenburg zonder overwinning. Dat Scylla toch de eer wist te redden komt omdat de club uit Zoetermeer in wedstrijden die het minder cruciaal acht Stephan Tromer opstelt in plaats van de derde aangetrokken buitenlandse speler, Dorian Nicolle.

Dragelijke nederlaag

Altenburg kon daar dit weekend niet van profiteren, maar Merijn de Bruin deed dat wel. Zonder gameverlies pakte hij de slotwedstrijd waardoor de nederlaag – hoe voorspelbaar ook – met 5-1 nog enigszins dragelijk werd.

Foto: Wim de Leeuw

reacties