Haringparty 3 October Gilde: vaatje haring brengt 5200 euro op

Haringparty 3 October Gilde: vaatje haring brengt 5200 euro op

LEIDEN – Henny Wiggers is de gelukkige eigenaar van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Tijdens de veiling op de jaarlijkse haringparty van het 3 October Gilde was zijn bod van 5200 euro hoog genoeg om het felbegeerde tonnetje mee naar huis te nemen.

“Het is geweldig”, zegt Henny Wiggers, dè man achter Henny’s Rits, opgetogen. “Mijn bod is goed geweest en op het juiste moment. ” 

3 oktober is voor iedereen

Het 3 October Gilde is een groep ondernemers die sinds 17 jaar de 3 October Vereeniging ondersteunt.  Dit doen ze onder andere met de jaarlijkse haringparty. De opbrengst van de veiling, met kavels die vele partijen in de stad belangeloos beschikbaar stellen, komt ten goede aan een leuke viering van Leidens Ontzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Want dat feest is voor iedereen, zo vindt het 3 October Gilde.

Een ècht Leids hart

De vele kavels, variërend van een taxirit naar Schiphol tot een brazillian wax-shave, kwamen onder de vakkundige hamer van veilingmeester Rudo Slappendel. De veiling bracht maar liefst 16.481 euro op.  Gerda Schukking, voorzitter van het 3 October Gilde en voor de gelegenheid de uiterst bevallige assistente van Rudo, is dolblij met de opbrengst.

“Ik ben zo trots op de ondernemers uit de Leidse regio”, zegt ze stralend. “Ze hebben weer laten zien dat ze een ècht Leids hart hebben, dat 3 oktober leeft bij de stad en haar inwoners. Henny Wiggers heeft nu voor de derde keer het vaatje gekocht. Henny is een Leidse ondernemer pur sang, maar hij weet heel goed dat Leiden niet ophoudt bij de singels. Hij weet ook als geen ander dat Leidens Ontzet een bijzonder feest is voor iedereen.” 

Foto’s: J2TV / Lisette Schouten

reacties