Baas Heerema vaart zwaarste race ter wereld uit

Baas Heerema vaart zwaarste race ter wereld uit

LEIDEN – De hoogste baas van offshorebedrijf Heerema heeft de Vendée Globe gevaren. Pieter Heerema kwam na 116 dagen, 9 uur, 245 minuten en 12 seconden over de streep. Hij is de eerste Nederlander die de Vendée Globe ooit afmaakte.

Echt snel was hij niet, Heerema eindigde als één-na-laatste op een 17e plek. Maar dat maakt de vreugde bij het thuisfront er niet minder om. Bij het Leidse bedrijf ging, figuurlijk, de vlag uit toen de grote baas in zijn jacht ‘No Way Back’ over de streep kwam. Het is dan ook een prestatie van formaat en de finish werd op groot scherm bekeken op het hoofdkantoor.

De finish van de Pieter Heerema (65) gaat nu eerst twee weken bijkomen van zijn tocht om vervolgens zich weer met zijn bedrijf aan de Vondellaan in Leiden te bemoeien. Dat zal ongetwijfeld even wennen zijn na zo’n lange periode in je eentje op volle zee. Hij vertrok op 6 november 2016.

Vendée Globe

De Vendée Globe wordt gezien als de zwaarte zeilrace ter wereld. Iedere schipper moet in zijn eentje, zonder hulp en zonder te stoppen om de drie kapen varen. De start is in Les Sables d’Olonne, in het departement Vendée, daarna varen de zeilers om Kaap de Goede Hoop. De tocht gaat verder met een rondje om Antartica en eindigt, na een bocht langs Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn weer bij de start in Frankrijk. De eerste editie van de marteltocht werd georganiseerd in 1989.

Foto: Heerema Marine Contractors

reacties