Hekken om ‘parkeerkoffer’ voor de veiligheid

Hekken om ‘parkeerkoffer’ voor de veiligheid

LEIDERDORP – De gemeente Leiderdorp heeft hekken geplaatst om de pas verhoogde parkeerplaats halverwege de Muzenlaan. Voor de veiligheid van spelende kinderen.

Hoge parkeerkoffer

Sinds mensenheugenis is er op de Muzenlaan een parkeerhaven, tegenwoordig aangeduid als ‘parkeerkoffer’. Nu de straat opnieuw is ingericht, is onder meer de rand om deze parkeerkoffer verhoogd. Maar dat blijkt voor spelende kinderen toch wat onveilig. Buurtbewoners lichten de gemeente in nadat een kind van de hoge rand was gevallen.

De gemeente neemt geen risico en heeft direct maatregelen genomen. Door een hek te plaatsen is het nu niet meer mogelijk om van de richel te vallen. De buurt reageert tevreden op social media. Maar er wordt nog wel geklaagd dat bij de herinrichting van de Muzenlaan niet ook de zijstraten zijn verhoogd.

Zijstraten niet onveilig

Volgens de gemeente is er wel gekeken of het nodig was om ook de zijstraten een flinke beurt te geven, maar dat staat niet in de planning. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het hoogte verschil met de hoofdweg geen onveilige situaties oplevert.

Foto: Gemeente Leiderdorp

reacties