Help ijsverenigingen naar 333 meter schaatsbaan

Help ijsverenigingen naar 333 meter schaatsbaan

LEIDEN – De gezamenlijke ijsverenigingen zijn dinsdagavond begonnen met hun inzamelingsactie om de beoogde nieuwe ijsbaan langer te maken: geen 250 meter, maar 333 meter. Daarvoor hebben ze 1,4 miljoen euro nodig.

Langebaanschaatsen

Donderdagavond besluit de raad definitief over de nieuwe sportonderkomens in Leiden. En dus ook over de nieuwe ijshal, waarin volgens de plannen een baan komt te liggen van 250 meter. Voor schaatsfans is 250 meter echter niet genoeg; om langebaanschaatsen te trainen, heb je toch echt een paar meters meer nodig. Dit kost ruim 3 miljoen meer dan de gemeente aan een nieuwe ijshal wil uitgeven.

Crowdfunding

Daarom trapten de gezamenlijke ijsverenigingen, meer dan twintig stuks, dinsdagavond hun crowdfundactie af. Het doel is om 1,4 miljoen in te zamelen. Het resterende bedrag moet bij de regiogemeenten vandaan komen, omdat veel regiogenoten gebruik maken van de schaatsbaan.

Zonnepanelenadoptie

De ijsverenigingen hopen met online lotenverkoop, merchandise, zonnepanelenadoptie en obligaties het benodigde bedrag bij elkaar te sprokkelen. Hou jij ook zo vak schaatsen? Kijk op de website hoe jij de ijsverenigingen naar de 333 meter kunt helpen.

Foto: 333m.nl

reacties