Hennepplantage aan Willem de Zwijgerlaan opgerold, verdachte aangehouden

Hennepplantage aan Willem de Zwijgerlaan opgerold, verdachte aangehouden

LEIDEN – Een anonieme melding leidde de politie dinsdag naar een hennepplantage in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Er is een verdachte aangehouden.

202 planten

Via Meld Misdaad Anoniem kwam een melding van een mogelijke wietplantage er in de woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Dat vermoeden bleek juist: Agenten troffen in de woning 202 hennepplanten aan. Er werd een verdachte aangehouden, de planten zijn vernietigd en de elektra is onklaar gemaakt.

Levensgevaarlijk

Hennepplantages zijn niet alleen hinderlijk vanwege de penetrante lucht of schadelijk vanwege schimmelvorming, ze zijn ook nog eens levensgevaarlijk. Hennepplanten hebben veel licht nodig. De lampen boven de plantjes branden dus wekenlang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal getapt. Door de wirwar van kabels en snoeren slaan bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet door. De kans op brand en ontploffing is dus heel groot.

Een wietplantage herkennen

De oplettende buur kan een illegale wietkwekerij herkennen. Stankoverlast, voortdurend geluid van afzuiginstallaties, tocht, warmteafgifte en condensvorming, stroomstoringen, dichtgemaakte ramen, fel kunstlicht dat altijd brandt, aanloop op vreemde tijdstippen en bij sneeuw een onbesneeuwd dak.

Melden

Bij een vermoeden van een hennepplantage kunt u dit melden via het landelijke politienummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto: Politie Leiden Noord

reacties