Heringerichte Haarlemmerstraat compleet met relaxplek

Heringerichte Haarlemmerstraat compleet met relaxplek

LEIDEN – Wethouder Laudy heeft afgelopen zaterdag de heringerichte Haarlemmerstraat officieel geopend. Hij deed dit door een nieuwe relaxplek te onthullen naast de Hartebrugkerk.

Stadparkje

De herinrichting van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare is klaar. Afgelopen zaterdag vond de officiële heropening plaats. Wethouder Laudy deed dit door een nieuw zitelement te onthullen in het mini-stadsparkje naast de Hartebrugkerk, op de hoek van de Lange Mare met de Haarlemmerstraat. Op deze relaxplek middenin de winkelstraat kun je even relaxen tijdens een shoppingsessie. Er staan bomen en er is een grote plantenbak, omzoomd met een brede, afgeronde betonnen rand. Perfect om even de voetjes te ontlasten en een kers op de taart van de herinrichting.

Groen rustpunt

Na een goede samenwerking met de ondernemersvereniging, de bewonersorganisatie, de winkeliers en de aannemer is de herinrichting van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare klaar. Met een straat van gebakken klinkers, een natuurstenen stoep en de Leidse lantaarn heeft de grootste winkelstraat van Leiden weer de uitstraling die past bij de historische binnenstad. Ook de Lange Mare is heringericht en is een groen rustpunt in de binnenstad geworden.

Foto: J2TV

reacties