Herinrichting Klinkenbergerplas start in augustus

Herinrichting Klinkenbergerplas start in augustus

OEGSTGEEST – Het ontwerp voor de Klinkenbergerplas staat vast, de aanleg kan in augustus beginnen. Jong en oud, mens en dier, iedereen kan binnenkort genieten van het recreatiegebied rondom het water.

Wethouder van natuur Jos Roeffen verheugt zich ontzettend op de herinrichting: “Het gebied rondom de grote en kleine plas biedt straks voor elk wat wils. Ik verheug me erop om het ontwerp, dat nu nog alleen op papier staat, straks werkelijkheid te zien worden.”

Paden en hondjes

Er waren wat bedenkingen en zienswijzen wat betreft de eerste versie van het plan. Halfverharde paden bijvoorbeeld, want het gebied moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook mensen met een scootmobiel of een kinderwagen. En wanneer hondjes wel en niet los mogen lopen. Besloten werd dat viervoeters los mogen tussen 1 oktober en 1 april op het pad vanaf het strand achter de natuurspeelplaats langs naar de parkeerplaats. De biodiversiteitstuin van Vrij Groen is niet opgenomen in het ontwerp. De gemeente wil met Vrij Groen in gesprek over andere mogelijke locaties in Oegstgeest.

Mooi en schoon

Een ander belangrijk onderwerp was de handhaving. Bij het nieuw ingerichte gebied horen nieuwe gebruiksregels. Regelmatige handhaving zorgt ervoor dat het gebied voor iedereen mooi en schoon blijft. In de begroting is al rekening gehouden met extra toezicht in het eerste jaar. Het Hoogheemraadschap blijft de waterkwaliteit (en dus de aanwezigheid van algen) even strikt in de gaten houden als altijd.

Ontwerp Klinkenbergerplas foto Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten

 

reacties