‘Het Pauluslabyrint’ krijgt zeker vervolg

‘Het Pauluslabyrint’ krijgt zeker vervolg

LEIDEN – ‘Het Pauluslabyrint’ kwam na de lancering vorige week op de 31e plek binnen in de Nederlandse bestsellerslijst; het boek van Jeroen Windmeijer vliegt de schappen uit. Uitgeverij HarperCollins heeft inmiddels twee nieuwe boeken besteld bij de Leidse schrijver.

Kriskras door de stad

‘De Bekentenissen van Petrus’, dat in 2015 uitkwam, zette Jeroen Windmeijer als schrijver op de kaart. Het boek is aan zijn vierde druk toe. Er werd door zijn fans dan ook uitgekeken in een nieuw verhaal over de belevenissen van de archeoloog Peter de Haan. In ‘Het Pauluslabyrint’ wordt er een eeuwenoud gangenstelsel onder Leiden ontdekt, dat nog steeds gebruikt wordt voor discutabele zaken… Een avontuur in 24 uur volgt, kriskras door de stad.

Twee nieuwe boeken

‘Het Pauluslabyrint’ kwam direct na de lancering vorige week zaterdag binnen op de 31e plek op de Nederlandse bestsellerslijst. HarperCollins, niet de minste uitgeverij, is blij met zijn nieuwe aanwinst en bood Windmeijer al voor de eerste exacte verkoopcijfers binnen waren, een contract aan voor twee nieuwe boeken.

Jeroen Windmeijer: “Twee nieuwe contracten voor twee nieuwe boeken, echt te gek! Toen ik in december 2015 bij HarperCollins in Amsterdam mijn contract voor Het Pauluslabyrint tekende, stapte ik in alle euforie en opwinding op de weg terug naar huis in de verkeerde trein, ik eindigde in Zandvoort. Kun je nagaan hoe ik me nu voel! Aan het ene boek werk ik al, dat gaat over de Pilgrim Fathers, en moet deel 3 worden in de Leiden trilogie waarvan De Bekentenissen van Petrus deel 1 was en Het Pauluslabyrint deel 2.”

“Mensen vragen me of het niet heel veel druk geeft om al contracten te tekenen en een voorschot te krijgen terwijl je nog moet gaan schrijven, vertelt Windmeijer. “Maar het rare is, dat het bij mij precies andersom werkt: het geeft geen druk, maar juist rust omdat de uitgever HarperCollins blijkbaar een enorm vertrouwen in me heeft.”

En de kers op de taart:  HarperCollins heeft een Engelse vertaling van Het Pauluslabyrint aangekondigd.

Foto: Archief J2TV

reacties