Het Plein van Leiden geopend: kloppend hart van Leiden Noord

Het Plein van Leiden geopend: kloppend hart van Leiden Noord

LEIDEN – Het zou zomaar eens hèt nieuwe winkelgebied van Leiden Noord, dan wel van de stad kunnen worden. Dinsdag werd Het Plein van Leiden feestelijk geopend door wethouder Paul Laudy.

Kloppend hart

Het Plein wordt het nieuwe kloppend hart van Leiden Noord en omgeving. Met twee grote supermarkten is het een prima plek voor de dagelijkse boodschappen. Tel daarbij op: 1300 m2 horeca- en winkelplezier, voldoende parkeergelegenheid aan de Ringkade en drie bruggen die het Kooiplein met het nieuwe plein verbinden.

Tweede parkeergarage

Bouwwethouder Laudy en woningcorporatie De Sleutels hebben alles op alles gezet om het Kooiplein aantrekkelijk en levendig te maken. Maar ze zijn nog niet klaar: deze zomer wordt er nog een gracht gegraven, en eind dit jaar opent aan de Soestdijkkade de tweede parkeergarage.

Wonen aan Het Plein

Je kunt ook wonen in dit nieuwe kloppende hart: aan Het Plein is een appartementencomplex met 51 nieuwe woningen verrezen. Tijdens de feestelijke opening van Het Plein van Leiden werd de naam van het complex onthuld: ‘Pleinzicht’. Hoe toepasselijk!

Foto: Gemeente Leiden via Facebook

reacties