Het Sleutelgeheim: spannend jeugdboek over Beleg van Leiden

Het Sleutelgeheim: spannend jeugdboek over Beleg van Leiden

LEIDEN – Afgelopen zaterdag presenteerde de Leidse schrijver Roland Mans zijn boek ‘Het Sleutelgeheim’. Burgemeester Lenferink nam het eerste exemplaar in ontvangst. Een spannende jeugdboek dat zich afspeelt tijdens het Beleg van Leiden.

Populair decor

Leiden is een steeds populairder decor voor romans aan ’t worden, voor zowel moderne als historische verhalen. We kennen allemaal de boeken van Jan Wolkers en Erik Hazehoff Roelfzema, waarin Leiden een grote dan wel bijrol speelde. Jeroen Windmeijer zette de afgelopen jaren de stad in het volle licht en thrillers als ‘De Bekentenissen van Petrus’ en ‘Het Pauluslabyrint’.

Jeugdboek

Maar dit zijn allemaal boeken voor volwassenen. Schrijver Roland Mans, die in het dagelijks leven ook advocaat is, voegt nu een jeugdboek toe aan het illustere rijtje, met ‘Het Sleutelgeheim’, een spannend historisch verhaal voor de jonge lezers over Leidens Ontzet. Afgelopen zaterdag nam burgemeester Lenferink het eerste exemplaar van ‘Het Sleutelgeheim’ in ontvangst tijdens de presentatie in boekhandel Kooyker op de Breestraat.

Te midden van honger en pest

Het boek gaat over Lourens en Faes, twee jongens die tijdens de aanval van de Spanjaarden op een samenzwering stuiten. Maar Faes heeft een nog groter geheim, dat in geen geval in handen van de vijand mag vallen. Te midden van honger en pest proberen de vrienden een weg te vinden naar buiten, naar de Prins van Oranje in Delft… Op het puntje van je stoel dus, en ondertussen leer je ook nog wat over het Beleg van Leiden.

‘Het Sleutelgeheim’ ligt nu bij de Leidse boekhandels.

Foto: BOL

reacties