Featured Video Play Icon

‘Hier ben IK’: een stille generatie in de spotlights

LEIDEN – ‘Hier ben IK’: een boek met vijftig portretten van 80-plussers die allen de hectiek van de twintigste eeuw hebben meegemaakt. Zondagmiddag reikte schrijver, fotograaf en uitgever Sander Pardon het eerste exemplaar uit aan cabaretier Paul van Vliet.

Advocaat met slagroom

De Leidse Lente zat afgeladen vol, zondagmiddag tijdens de boekpresentatie van ‘Hier ben IK’. 80-plussers, middelbaren en jongeren zaten door elkaar in het toepasselijke interieur vol fluwelen banken en schemerlampjes. Er werden blokjes kaas met een zilveruitje geserveerd, en de glaasjes advocaat met slagroom werden gulzig leeg gelepeld.

“De vorige eeuw is één grote, hectische, dynamische zooi geweest af en toe, met ook heel veel mooie dingen. De eerste mens op de maan, de telefoon… Die mensen zijn mee gegleden met de tijd. En dat vond ik fascinerend om van die mensen zelf te horen. De keuzes en problemen van twintigers en dertigers zijn net zo boeiend, dus misschien wordt dat wel deel twee”, zei Sander Pardon eerder tegen Leiden.TV.

Mini-conference

De ‘stille’ generatie, noemt Pardon ze. Senioren zonder social media, maar met een schat aan ervaring en wijsheid die ze maar wat graag delen met de lezer. Van onbekende senioren tot klinkende namen als Jan Terlouw, Manfred de Graaf en Paul van Vliet. Die laatste had de eer het eerste exemplaar van ‘Hier ben IK’ in ontvangst te mogen nemen. En uiteraard maakte de cabaretier van zijn dankwoord een mini-conference!

 

reacties