Hier moet je zijn voor een leuk feestje op Koningsdag

Hier moet je zijn voor een leuk feestje op Koningsdag

REGIO – Oranje outfit? Check. Goed humor? Check. Feestje? Check. Dit is er in de regio allemaal te doen op Koningsdag!

Voor iedere leeftijd

Rommelmarkten, concerten, kermis of lekker bandjes kijken met een met een biertje in de hand. In de Leidse regio kan het allemaal, aan iedere leeftijd is gedacht. Een kleine greep:

Leiden

De rommelmarkt is de hele dag te vinden op de Haarlemmerstraat. Ook in de Lage Mors is een vrijmarkt te vinden. Bij Molen De Valk begint om één uur ’s middags Jus D’Orange met optredens van onder meer DJ Paul Elstak, Housequake en La Fuente. Bij de Burcht is het vanaf half vier Carribean Kingsday. Rubberen Henkie en O’nine maken hun opwachting bij de Hooglandse Kerk vanaf twaalf uur. Komend weekend kun je terecht op de kermis op de Beestenmarkt. De Professorenwijk heeft zijn eigen programma met muziek van Jong K&G, buurt-DJ’s en bandjes, kinderspelen, workshops en een voorstelling van circusschool Miloco.  De dag sluit menigeen traditioneel af bij de Koornbrug, waar je uit je dak kunt tijdens optredens van Barry Badpak, O’nine, TheGrail en Royal Beat. Het volledige programma vind je hier.

Leiderdorp

Bij Brasserie Park barst het feest los om twee uur ’s middags met live bands én kinderactiviteiten. De jaarlijkse kermis staat in De Bloemerd. Rennen kun je tijdens de prestatieloop, rust vind je bij de fototentoonstelling in de Dorpskerk, Tamarco houdt een rommelmarkt, enz. etc. Het volledige programma vind je hier.

Zoeterwoude

In Zoeterwoude hoor je op Koningsdag vooral heel veel muziek. De St. Jan’s Fanfare, koraalzang, shantykoor De WeidePoort en verschillende bandjes zijn te vinden op verschillende podia in de gemeente. Het volledige programma vind je hier.

Oegstgeest

Oegstgeest begint de dag uiteraard met de optocht; dit jaar is het thema ‘Koning en koningin’. Bij het gemeentehuis kunnen kids deelnemen aan de kinderspelen, er staat een kermis op het evenementenplein bij de Lijtweg, ga ringsteken in het Wilhelminapark, ga naar het Pleinfeest bij Buitenlust, of bezoek één van de vele muziekpodia. Vanaf half één ’s middags is Café De Gouwe the place to be.  Barry Badpak, Willem Bodhi en BB & The Soulmates, ze zijn er allemaal. De kids worden vermaakt met springkussens, altijd een goed idee. Het volledige programma vind je hier.

Voorschoten

De vroege vogels gaan om zeven uur ’s morgens al op de vrijmarkt in de Schoolstraat zitten. Tijdens de jaarlijkse optocht lopen er weer verschillende marchingbands uit de regio mee. Wie van fanfare houdt , zit sowieso goed in Voorschoten op Koningsdag, want aan de Voorstraat tonen maar liefst vier korpsen hun kunsten. Het volledige programma vind je hier.

Foto: Archief PPCRN

reacties