Hoe DJ Armin begon op een Atari

Hoe DJ Armin begon op een Atari

LEIDEN – Maandagavond zond RTL de eerste aflevering uit van documentairereeks ‘Armin Van Buuren Is Mr. Perfect’. Hierin krijgt de toeschouwer een intiem kijkje in Armins leven en werk, zijn jubileum als artiest, en… Zijn gedachten over 40 worden.

Muziek maken op de Atari

Armin sprak zelf de voice-overs in en de documentaire komen mensen aan het woord die hem zeer na staan, zoals zijn broer, ouders en beste vrienden. Ze vertellen over hoe Armin als kind al helemaal gek was van alles wat met muziek te maken had, absoluut niet cool was op de middelbare school, zijn eerste Atari aanschafte om elektronische muziek mee te maken en hoe zijn omgeving niet altijd begreep waar hij nou precies mee bezig was. Dit alles omlijst met jeugdkiekjes te zien uit het privéarchief van de familie van Buuren.

De aankomende beste DJ van de wereld gaf zijn allereerste echte optreden in -jawel- de Nexus. Armins vrouw Erika herinnert zich de avond nog goed. “Mijn vriendin en ik wilden hem verrassen en gingen naar de Nexus. Toen we binnenkwamen, stond er maar vijf man binnen. Ik weet nog hoe verbaasd hij keek dat we serieus naar hem kwamen kijken.”

Armin: voor al uw juridische zaken

Zijn ouders vonden dat Armin wel een diploma moest halen, dus dat deed hij. Officieel zou je hem nog steeds kunnen inhuren als jurist, maar na die studie ging het snel met Armin. Het waren de midden jaren ’90, de tijd van Tiësto en Ferry Corsten en Armin voegde zich al snel bij dat illustere rijtje. Dankzij manager David Lewis en een platendeal bij het Leiderdorpse label Cyber Records begon Armin aan zijn klim naar de absolute top.

Maar, zoals met alles, is het niet enkel goud wat er blinkt. In de tweede aflevering, die dinsdagavond werd uitgezonden, vertellen Armin en de zijnen over de tol van roem en de zware druk die succes met zich meebrengt.

Kers op de taart

De eerste aflevering van de documentairereeks ‘Armin Van Buuren Is Mr. Perfect’ vind je hier. Deze hele week zendt RTL elke avond om 00.10 uur een aflevering uit. Zo werkt Armin toe naar de kers op de taart van zijn 20-jarig jubileum: ‘The Best of Armin Only’ in de Amsterdam ArenA.

Foto: Sander Reneman

reacties