Featured Video Play Icon

[VIDEO] “Hoe krijg je zo’n zwaar busje op z’n kant?”

LEIDEN – Rutger van Straaten reed nietsvermoedend over de Europaweg toen voor hem een ongeluk gebeurde. “Hoe krijg je zo’n zwaar busje met koelinstallatie op z’n kant? Dat moest een flinke klap geweest zijn.“

Rutger van Straaten: “De deur was zo krom dat die deur niet open kon. Iemand had een hamer bij zich en daar hebben we de zijruit mee ingeslagen.”

Bestuurder zat vast in bus

Bij het ongeluk woensdag waren twee auto’s betrokken en raakte een van de bestuurders gewond. Een personenauto raakte van de weg en kwam in de bosjes tot stilstand. De witte bestelbus sloeg om en blokkeerde beide rijbanen van de N206/Europaweg. De bestuurder van de bus kon niet zelf uit de wagen komen.

Rutger stond er bij toen ze de ruit aan de bestuurderskant insloegen en hij heeft de man naar beneden geholpen. Zijn zus was de eerste die de politie belde. “We zaten er letterlijk één auto achter. Dus we hebben gelijk geholpen,” aldus Rutger.

ongeluk europaweg

Europaweg dicht

Na het ongeluk is de Europaweg direct afgesloten door de politie zodat hulpdiensten hun werk konden doen. Uiteindelijk gaven agenten de weg pas rond 21.oo uur, bijna 6 uur na het ongeval, weer vrij.

Foto: Rutger van Straaten

reacties