Hoe lang wordt er nog gewerkt aan de Persant Snoepweg? Nou, zo lang

Hoe lang wordt er nog gewerkt aan de Persant Snoepweg? Nou, zo lang

LEIDERDORP – De werkzaamheden aan de Persant Snoepweg gaan nog even door. Volgens de planning zou de weg in april gereed zijn, maar dat wordt dus juni.

Late vorst

Het zal de Leiderdorpers onder ons niet ontgaan zijn: er wordt gesleuteld aan de Persant Snoepweg. Al een tijdje. Oké, al heel lang. Vanwege de vorst laat in de winter was het niet mogelijk om de afgelopen maand te asfalteren. De planning is aangepast en dus zal de weg begin juni he-le-maal klaar zijn. Echt hoor.

Asfalt en andere klusjes

De Persant Snoepweg was ernstig toe aan groot onderhoud, zo bleek uit de tweejaarlijkse verplichte inspectie. Het asfalt moest vervangen worden, en dan kun je het maar beter meteen doen in plaats van over een paar jaar een compleet nieuwe weg aan te moeten leggen. De werkzaamheden begonnen begin oktober vorig jaar. Naast het asfalt werden ook andere klusjes meegepakt, zoals versmalling van rijbanen en van nieuwe belijning.

Omleidingen

De werkzaamheden werden uitgevoerd in zes delen en zouden bij elkaar ongeveer een half jaar duren, maar dat wordt dus langer. Gedurende de herinrichting wordt het verkeer komend uit de richting van de Leiderdorpse brug per fase omgeleid, als je van de andere kant komt kun je nog wel gebruik maken van de Persant Snoepweg.

Laatste loodjes

Door de vorst van afgelopen maand heeft de herinrichting vertraging opgelopen en blijft de situatie dus nog twee maanden zo. De planning van de laatste loodjes ziet er als volgt uit:
– Persant Snoepweg/ Engelendaal zijde Engelendaal: 29 maart – 13 april, asfalteren onderlagen/tussenlagen: Vrijdag 30 maart ’s nachts
– Gehele kruising Engelendaal asfalteren deklagen : 30 april – dinsdag 1 mei overdag en ’s nachts
– Rotonde Simon Smitweg: 23 april – 4 mei, frezen en asfalteren in de nachten van 2 tot 4 mei
– Kruising Acacialaan: 7 mei – 4 juni afwerking

Foto: Wikipedia

reacties