Hoge kortingen door rookschade Winkelhof

Hoge kortingen door rookschade Winkelhof

LEIDERDORP – Bijna alle winkels in Winkelhof zijn weer open na de autobranden van donderdagochtend. Bij een aantal winkels is de schade nog zodanig dat een ‘normale’ zaterdag er niet inzit. Kledingwinkels geven hoge kortingen.

Hoge kortingen

Kledingzaak Steps is open maar de collectie is aangetast. De geur van rook zal voorlopig nog niet uit de kleding trekken. Daar gaan heel wat wasbeurten overheen. Vandaar ook dat de modewinkel op alles 50% korting geeft. Ook andere kledingwinkels geven hoge kortingen.

steps-winkelhof

Maar er zijn ook winkels waarbij niet de eigen spullen, maar juist kleding van klanten is beschadigd. Bijvoorbeeld bij kledingreparateur De Witte Schaar. De hele zaak, en dus ook de kleding van zijn klanten, zit onder een laag roet. Eigenaar Umit Arslan is woedend en zegt op Facebook de pyromaan te vervloeken.

Niet alles is al open

Bij zeven winkels is er nog teveel schade om klanten toe te laten. Sport2000 is dicht, net als de Etos en Mooi drogisterijen bijvoorbeeld. Wanneer zij weer open kunnen is nog onduidelijk.

etos-dicht
Etos laat via een briefje op de deur weten dat het filiaal nog gesloten blijft.

Ook een groot deel van de parkeergarage, waar de 16 auto’s en een scooter in brand stonden, is nog dicht. Verwacht wordt dat de garage de komende dagen gefaseerd weer opengesteld wordt voor het winkelend publiek.

Foto’s: J2TV

reacties